اگر نشانه هایی از نبود انرژی در خودتان دیدید به موارد زیر توجه فرمایید.

یک) به اندازه کافی نمی‌خوابید

خوابیدن فقط استراحت کردن نیست؛ وقتی که شما شب در خواب هستید خیلی اتفاقات در درون شما رخ می‌دهند. مقصود ما هورمون رشد در انسان است.
هورمون رشد پروتئینی است که توسط غده هیپوفیز ساخته می‌شود و باعث ایجاد عضلاتی مقاوم و استخوان‌هایی قوی می‌شود. این هورمون بر چگونگی ذخیره چربی در بدن ما (به ویژه در ناحیه اطراف شکم) اثر می‌گذارد و باعث کمک به متعادل‌سازی نسبت کلسترول خوب به بد می‌شود. همچنین برای عملکرد طبیعی مغز ضروری است.
کمبود این هورمون باعث خستگی، کاهش توانایی و بنیه و بروز علایم افسردگی می‌شود. از آن‌جایی که هورمون رشد وقتی ما خواب هستیم تولید می‌شود، هفت ساعت و نیم تا هشت ساعت خواب با کیفیت و با چشمانی بسته باعث کاهش وزن و درد شما می‌شود و انرژی‌تان را افزایش می‌دهد.

دو) شما دارید غذاهای بد زیادی مصرف می‌کنید.

ما همیشه به مواد قندی و شیرین به عنوان راهی سریع برای افزایش انرژی نگاه می‌کنیم، در صورتی که با گذشت زمان کاملا برعکس است. همه چیزهایی که به “اوز” ختم می‌شوند، مانند گلوکز، دِکستروز، مالتوز و ساکاروز شما را بیشتر کسل و بی‌حال خواهند کرد. تحقیقات نشان می‌دهد که غذاهای فست فودی هم شما را در یک حرکت آهسته بیولوژیکی قرار می‌دهد.

سه) به اندازه کافی آب نمی‌خورید

خیلی از افراد متوجه این قضیه نمی‌شوند که خستگیشان به دلیل کمبود آب است. یک لیوان آب به جای مواد قندی می‌تواند همان تکانی باشد که شما به آن نیاز دارید. آن‌قدری در طول روز آب بنوشید که دهانتان همیشه مرطوب باشد و این نکته طلایی همیشه یادتان باشد که ادرار شما باید شفاف و روشن باشد. اگر زرد است، باید آب بیشتری بخورید.

چهار) دچار کمبود ویتامین B هستید.

میتوکندری‌های شما به ویتامین B نیاز دارند تا گلوکز را به انرژی تبدیل کنند. ما به راحتی می‌توانیم در حالت مایع یا به صورت قرص ویتامین B جذب کنیم، اما ۹۹ درصد ما به اندازه کافی از رژیم غذاییمان ویتامین B دریافت نمی‌کنیم.
سعی کنید صبح و شب یک ویتامین B بخورید. این کار باعث می شود شما انرژی داشته باشید و همه چیز ایستا باشد. به علاوه این کار هیچ ضرری هم ندارد، چون اگر ویتامین اضافی محلول در آبی باقی بماند از طریق ادرار شما دفع خواهد شد.
اگر با علایم کمبود انرژی مواجه شدید، میزان ویتامین B12 و D خود را چک کنید (درغیر این صورت هم این چکاپ را سالیانه انجام دهید). اگر شما جزء آن افراد محدودی هستید که نمی‌توانند به آسانی این ویتامین را از طریق معده و روده جذب کنند، می‌توانید سالیانه یک آمپول B12 بزنید.

پنج) شما دچار عفونتی شده‌اید

عفونت و التهاب می‌توانند دو منشا احساس کمبود‌ انرژی شما باشند. یکی از اهداف شما می‌تواند این باشد که مراقب بدن خود باشید تا هیچ عفونتی زیاد ادامه پیدا نکند. شما چه کاری می‌توانید انجام دهید؟ به طور منظم نخ دندان بکشید تا خطر ابتلا به عفونت لثه را کاهش دهید. با استفاده از بُخور سینوزیت را کاهش دهید.
از پروبیوتیک‌ها استفاده کنید تا مانع از بیماری پروستات، بیماری‌های واژینال و عفونت‌های مثانه شوند. برای پیشگیری از عفونت‌های ویروسی هم دستتان را به طور مدوام بشویید، خواب منظم داشته باشید و استفاده از چربی‌های اشباع شده و قند‌های ساده را کاهش دهید.

شش) باید بیشتر فعالیت داشته باشید

شما می‌توانید انرژی خود را با یک فعالیت به سادگی پیاده‌روی بالا ببرید. وقتی شما فعالیت می‌کنید نیتریک اسید از دیواره داخلی سرخرگ‌ها آزاد می‌شود که باعث حرکت آزادانه خون در رگ‌ها می‌گردد. این باعث می‌شود تا مواد غذایی بیشتری به سلول‌هایتان برسد.
بدن شما به فعالیت‌هایتان پاسخ می‌دهد. اگر شما به بدن خود بگویید که تمام شب را می‌خواهید تکرار برنامه‌های تلویزیون را ببینید، تولید انرژی را کاهش خواهد داد. وقتی به بدنتان بگویید که به یک پیاده‌روی صبحگاهی دلچسب نیاز دارید با دادن انرژی مورد‌نیازتان به شما پاسخ خواهد داد.

هفت) هورمون‌هایتان به درستی کار نمی‌کنند

هورمون‌های زیادی در میزان انرژی شما یا اینکه چه احساسی دارید تاثیرگذارند. هورمون‌ها مانند تنظیم‌کننده چراغ‌های جلوی ماشین هستند. وقتی شما به نور بیشتری نیاز دارید، هورمون‌های خاصی را روشن می‌کنید تا انرژی را در آن ناحیه افزایش و استفاده را در جاهای دیگر کاهش دهید.
این عملکرد میزان‌سازی در هیپوتالاموس و هیپوفیز شما آغاز می‌شود. دو منشا اصلی مشکل می‌تواند تیروئید کم‌کار یا غدد فوق کلیوی باشند.
برای بررسی هورمون‌های فوق کلیوی این تست کوچک را انجام دهید: آیا زمانی که گرسنه هستید، به سرعت آن‌قدر کم طاقت و پر ولع می‌شوید که اگر چیزی نخورید، خلافی از شما سر‌ خواهد زد؟ این می‌تواند نشانه این باشد که غدد فوق کلیوی شما خوب کار نمی‌کنند.

هشت) شما نسبت به انسولین مقاوم هستید

مقاومت نسبت به انسولین (یک نشانه‌ دیابت) رسیدن قند (سوخت بدن ما) به محل‌های تولید انرژی در بدن ما را دشوار می‌سازد. در این حالت ما به جای ذخیره قند در سلول‌ها که به آن برای تولید انرژی نیاز دارند، قند را به ذخایر چربی توزیع می‌کنیم.

 

منبع: https://www.majalesalamat.com/treatment/8-surprising-reasons-you-have-no-energy/

کلید واژه ها: نبود انرژی ، کم تحرکی ، خستگی پس از فعالیت ، خستگی بعد از کلاس ، خستگی بعد از کار ، کمبود انرژی